Međunarodni dan muškaraca je praznik o kome verovatno ne znate puno. Verujemo da možda do ovog časa niste znali ni da postoji datum kada se obeležava dan muškaraca, ali bez obzira na to, ovaj praznik nas sačeka svakog 19. novembra.

S obzirom na to da pripremamo najmaštovitije i najzanimljivije poslastice, idealne za sve vrste proslava, različiti praznici i važni datumi su nam dobro poznati. Zbog toga vam u nastavku teksta otkrivamo kada je Dan muškaraca, zašto se taj datum obeležava, kao i na koji način možete obradovati vama dragog muškarca. 

Pročitajte naše ideje u nastavku teksta. 

Kako je nastao Međunarodni dan muškaraca? 

Svi znamo za 8. mart, zar ne? 

Tog dana slavimo dame širom sveta, njihovu istorijsku borbu za prava, ali i borbe koje svakodnevno vode žene širom sveta. To je dan kada mame, bake, tetke, sestre, drugarice, supruge, koleginice i žene u svim drugim ulogama dobijaju poseban “poklon za nju” – koji na najbolji način oslikava nežnost i prefinjenost svake dame. 

Međutim, ono o čemu se znatno manje govori jeste Međunarodni dan muškaraca. 

Naime, sa ciljem da dodatno doprinesu rodnoj ravnopravnosti, u Trinidadu i Tobagu je 1999. godine zvanično prvi put obeležen Dan muškaraca, a ovaj datum je nakon toga prihvatio veliki broj država sveta. 

Ovaj praznik ima jedan vrlo važan cilj – fokusiranje na zdravlje muškaraca i isticanje pozitivnih muških uzora. Ovo je proisteklo iz teze da se nebriga o zdravlju više vezuje za muškarce, nego za žene, s toga na dan ovog praznika stavlja se poseban akcenat na brigu o telesnom ali i mentalnom zdravlju, kao i na postignuća jačih polovina. 

Znamo da za poklone od srca nije potreban poseban povod, međutim, kao veliki pobornici romantičnih gestova, i pokazivanja pažnje, predlažemo vam da iskoristite ovaj datum za koji malo ko zna, i da pronađete poklon za muškarca, koji je značajan u vašem životu. 

A evo i kako! 

tri muškarca na biciklama

Poklonite mu bocu pića – ali od čokolade! 

Verujemo da kada se spoje kreativnost i čokolada mogu nastati samo dobre stvari! Tako je nastao i naš šampanjac iznenađenja izrađen od najfinije crne mlečne čokolade. Ova raskošna, ali i vrlo zanimljiva poslastica može biti odličan poklon za Dan muškaraca. 

Kao što verujemo da znate, boce pića su čest poklon za muškarca, idealan za svaku priliku kada nešto treba da se proslavi. Međutim, s obzirom na to da je u pitanju jedan interesantan praznik, sa simboličnim značenjem, upravo takav treba da bude i poklon. Zbog toga je nesumnjivo dobro rešenje da odaberete baš ovakav šampanjac. Ova poslastica dolazi u raskošnoj kutiji, zajedno sa Ferrero Rocher bombonjerom.

Personalizovana torta sa šaljivim natpisom po vašoj želji

Na Međunarodni dan muškaraca želite da obradujete jednog gospodina koji ceni dobar humor i rado se šali? Predlažemo da odaberete našu personalizovanu tortu na koju možete staviti natpis po želji. 

Možete mu poželeti srećan praznik, a u odabranoj čestitci dopisati i adekvatnu doskočicu na temu ovog malo poznatog praznika. Iskoristite sve prednosti personalizovanog poklona, da zaista pokažete muškarcu kome poklanjate koliko ga dobro poznajete! 

Napravite obrok iznenađenja – hrana je uvek rado viđen dar 

Mi vrlo dobro znamo da ljubav na usta ulazi, a baš zato verujemo da se ovom izrekom treba voditi kada zasigurno želite da obradujete svog partnera. 

Predlažemo vam da napravite obrok iznenađenja. Zašto kažemo obrok? Zato što to može biti doručak, ručak ili večera, a mi imamo predlog za sva tri. 

prikaz muškarca u crnom odelu sa kravatom na pruge

“Krofne u krevetu” – autentičan doručak iz naše ponude 

Slane krofne, kreirane kao neodoljivi sendviči punjeni pršutom ili dimljenom pečenicom, pesto sosom, miksom zelenih salata, sirom, pa posute susamom, spakovane su u naš slani klasik mix, idealan za doručak u krevetu. 

U ovom miksu dobijate 12 krofni, što je i više nego dovoljno za dve osobe, pa ovaj neodoljivi doručak možete i ostaviti za kasnije, ili podeliti na više osoba. Predlažemo da vašoj jačoj polovini iscedite omiljeni sveži sok, servirate već estetski neodoljive slane krofne, pustite omiljenu muziku, i započnete njegov dan pravim hedonističkim momentom! 

U skladu sa rodnom ravnopravnošću – izvedite ga na ručak ili večeru 

Tradicija da važne datume obeležavamo romantičnim ručkom ili večerom jedna je od omiljenih, i svi je rado praktikuju, a posebno muškarci koji vole da izvedu svoju devojku ili ženu u omiljeni restoran. 

Na Međunarodni dan muškaraca savetujemo da rodnu ravnopravnost proslavite tako što ćete svog partnera izvesti na romantični ručak ili večeru. Izvedite ga u restoran koji dugo želi da poseti, ili u vaš omiljrni restoran gde ste redovni gosti. Nazdravite u njegovu čast i proslavite ovaj neobičan datum na najpopularniji, ali svakako i najromantičniji način. 

U dezertnu možete uživati kod kuće, a mi vam predlažemo da to budu personalizovane krofne kao idealna poslastica za svaku priliku

Zajednička avantura – adrenalin kao idealan poklon za gotovo svakog muškarca 

Kada je Dan muškaraca treba slaviti sve one osobine na koje su muškarci posebno vole da neguju, a koji imaju veze sa sportom, aktivnostima u prirodi, adrenalinom, i generalno fizičkom spremom. Ukoliko je muškarac koga želite da obradujete po prirodi avanturista, najbolji poklon za njega biće pustolovina u dvoje. 

Razmislite gde biste sve mogli da ga povedete, uzevši u obzir da je novembar u pitanju, te da temepratura može biti niska, a padavine su vrlo česte, moraćete pažljivo da birate aktivnost na otvorenom. Ipak, za prave avanturiste ni vremenske nepogode nisu prepreka. 

Predlažemo vam zajedničku vožnju kvada, karting, planinarenje, odlazak u streljanu ili ispunjavanje neke njegove želje o kojoj znate da već duže vreme mašta. 

Šta god da izaberete kao idealan poklon za ovaj malo poznati praznik, jedno je sigurno – nećete pogrešiti! Razlog za to je prilično očigledan – iako ovaj dan obeležavaju mnoge države, pojedinci nisu baš toliko upućeni u njegovo postojanje. 

Zbog čega vas činjenica da uopšte znate za dati praznik stavlja u blagu prednost, i ističe to koliko ste pažljivi, darežljivi i voljni da usrećite dragu mušku osobu. Kao i uvek, za sve slatke, slane, ali pre svega autentične ideje, na raspolaganju vam je Slatkoteka!