Kada je u pitanju 8. mart, čestitke su i dan danas ostale neizostavni deo iskazivanja ljubavi i pažnje. Čestitke za Osmi mart koje dame već dugo na ovaj praznik dobijaju od svojih najbližih služe da im na njihov poseban dan pokažu koliko su cenjene i voljene.

Tako danas postoji veliki broj čestitki za 8. mart, od šaljivih do onih dirljivih koje bude najdublje emocije, a odabir reči i ton pisanja su najznačajniji elementi svake čestitke koji su tu da podstaknu najlepše emocije.

Veliki je broj ovakvih čestitki, a mi vam u nastavku teksta predstavljamo ideje za čestitke za 8. mart kojima ove godine možete posebnim damama u svom životu pokazati koliko vam znače.

Čokoladna saksija i zlatna ruža kao poklon za 8. mart

Čestitke za 8. mart ideje – čestitajte Dan žena uz najlepše čestitke za 8. mart

Čestitke za 8. mart ne moraju biti duge da bi bile dobre. One mogu biti i kratke, dogod se reči pažljivo biraju, a kratke čestitke su često i efektnije. Prilikom odabira čestitke, bitno je zapamtiti da je najbolja čestitka za Osmi mart ona koja će tačno preneti vaše emocije i probuditi ih kod dame kojoj su upućene. 

Međutim, umesto da samo pošaljete čestitku preko sms poruke ili neke društvene mreže, uvek je lepo uz nju darovati i neki kreativan poklon za 8. mart, a odličan znak pažnje koji će zasigurno obradovati svaku damu jesu slatki zalogaji kao što su krofne, brauniji ili praline iz Slatkotekine ponude.

Uz poklon dodajte i lepu i dirljivu čestitku i oduševljenje je zagarantovano! U nastavku teksta saznajte koje su najbolje čestitke za 8. mart koje možete poslati svojoj devojci, majci, sestri ili prijateljici.

Čestitke za 8. mart za devojku – pokažite joj svoju ljubav uz najlepše čestitke za 8. mart

Uvek je lepo svojoj devojci čestitati 8. mart na poseban i kreativna način, a naročito pažljiv način da to učinite jeste da joj uz čestitku nešto i poklonite. Svaka devojka će se obradovati neočekivanom i kreativnom poklonu koji pokazuje koliko ste se potrudili oko nje. 

Najlepši poklon za devojku jesu poslasice iz naše ponude: čoko jagode, ljubavne praline, čoko srce i love bite – izvrsna kombinacija krofni i čokoladica u jednom pakovanju. Uz slatke zalogaje izvanredne estetike i neodoljivog ukusa vaš trud sigurno neće proći neopažen.

Srce iznenađenja sa jagodama je posebno popularan poklon koji momci biraju za svoje devojke, ne samo kao poklon za Dan zaljubljenih, već i kao poklon za druge specijalne prilike kao što je 8. mart.

Slatke i slane krofne, jagode u čokoladi i čokoladne poslastice u premium pakovanju

Naravno, obavezno je da sladak poklon po vašem izboru upotpunite i nekom kreativnom čestitkom za 8. mart, a evo naših predloga za najlepše čestitke za Osmi mart koje možete uputiti svojoj devojci:

– Ovo je slatka poruka, pisana slatkim slovima u jednom slatkom danu i koja je poslata u najslađem minutu i može je dobiti samo najslađa osoba na svetu. Srećan ti 8. mart slatkišu!

– Volim te kad se smeješ, volim te kad hodaš, volim te kad pričaš, volim te kad sediš, volim te kad pevaš, volim te kad sanjaš, volim te kad ćutiš… Ma, volim te više nego što slutiš! Srećan Osmi mart!

– Volim te, jer si život moj i tebi dugujem sav uspeh svoj. Ne volim samo ovaj osmomartovski dan, jer je i svaki drugi nama poseban. Srećan ti 8. mart!

– Sav moj uspeh je tvoj uspeh. Hvala ti što si moja stena, volim te, i srećan ti Dan žena!

– Za ceo svet ti si možda jedna obična devojka. Ali za jednog momka – ti si ceo svet. Srećan Osmi mart, ljubavi moja!

– Od kako sam te upoznao, moj život je obasjan suncem svaki dan. Hvala ti što si u mom životu i srećan ti Dan žena!

– Živote moj, ljubavi moja, biću zauvek podrška tvoja, svakog minuta i svakog trena, a posebno danas, na Dan žena.

– Budi ponosna što si jaka, pametna, mudra i dostojanstvena! Hvala ti što sam zaslužio tvoju ljubav. Srećan ti Dan žena!

– Ti si moja podrška, moj pokretač sreće i svaki tvoj osmeh za mene je najlepši dar. Danas ti otvaram svoje srce i slavim što te imam u svom životu. Srećan ti Dan žena!

Čokoladni brauni na štapiću u obliku srca

Čestitke za 8. mart za mamu – obradujte svoju majku dirljivom čestitkom za Dan žena

Celog života majke nam bezuslovno daruju svoju neizmernu ljubav ne tražeći ništa zauzvrat. Osmi mart je samo još jedan dan u godini kada im možemo pokazati koliko to cenimo. 

Nežna reč i topao zagrljaj je sve što je majkama potrebno da osete vašu ljubav, ali na Osmi mart mi želimo da ih obradujemo na poseban način. Idealan poklon za mamu čeka vas u Slatkoteci ‒ odaberite tortu ili drugi slatkiš kojim ćete se zajedno zasladiti, a uz njega darujte i lepe reči u vidu čestitke.

Čestitke za 8. mart mami su možda i najemotivnije od svih, a ovo su najlepše čestitke za osmi mart mami koje smo za vas izdvojili:

– Tebi dugujem sve, tvoju ljubav ne mogu i ne želim ničim zameniti. Mama, hvala ti što postojiš i srećan Osmi mart!

– Volim te što si najlepša bajka i što si rođena da budeš moja majka. Srećan ti 8. mart!

 – Svet bez tebe u mom životu je kao nebo bez sunca, mračan i hladan. Hvala ti što si uvek tu, majko, i srećan ti Osmi mart!

 – Tvoja ljubav je vrednija od svog zlata na svetu, tvoj osmeh lepši od svih zvezda na nebu, tvoj dodir mekši od najmekše svile. Hvala ti što si moja majka i srećan ti Osmi mart!

 – Od toliko lepih, najlepših reči, da se ispriča sto i jedna bajka, nijedna nije toliko lepa, toliko nežna, kao reč majka. A od svih dobrih mama koje postoje verujem da nema bolje od moje. Mama, srećan ti Osmi mart!

 – Majka je jedna i ona je svakog truda vredna. Nije samo danas tvoj dan, jer si ti meni neko poseban. Hvala ti na svemu što činiš za mene, hvala ti što si primer za sve druge žene. Srećan Dan žena!

  – Tvoja nežna ruka donosi mi mir, tvoje reči su najbolje lekcije, a poljupci za laku noć zauvek su ostavili trag na mojoj duši. Draga mama, srećan ti 8. mart!

Čestitke za 8. mart drugarici i sestri – odaberite najslađu čestitku za svoju najdražu osobu

Čestitke za 8. mart za drugaricu i sestru takođe mogu uključivati slatkiše, jer najlepši poklon je onaj koji je se daruje od srca i u kome možete zajedno uživati!

Ukoliko svojoj prijateljici ili sestri želite da priredite pravo iznenađenje, odlučite se za šampanjac iznenađenja upakovan u zlatnu kutiju elegantnog izgleda, ili neodoljivi Slatkolada krem u jednom od njegovih brojnih ukusa.

Takođe, uz poslasticu možete joj pokloniti i neku sitnicu koja će iznenađenje učiniti još većim. Za naše verne pratioce koji su već isprobali sve naše ukuse, tu su proizvodi iz našeg gift shop-a u kojem možete pronaći šolje za bojenje, Slatkoteka leksikon, kao i majce sa zanimljivim natpisima i printovima.

Osim fenomenalnog poklona, obavezno se odlučite i za neku lepu čestitku koja će upotpuniti iznenađenje. Za najbolju prijateljicu izaberite neku od sledećih čestitki:

– Prijateljica je sestra koju možeš da biraš i ja sam izabrala tebe. Hvala ti što si i ti izabrala mene i srećan ti Osmi mart! Budi ponosna što si jaka i ponosna žena, danas je tvoj dan. 

– Hvala ti što me bodriš kad je najteže, za svaku reč koja me oraspoloži kad sam tužna, za svaki savet i lepi trenutak koji provedemo zajedno… Hvala ti što postojiš i što si tu za mene. Srećan Osmi mart!

– Prijateljstvo sa tobom ne bih menjala ni za kakvo bogatstvo!!! Hvala ti što postojiš i što si moja prijateljica. Srećan Osmi mart, najbolja drugarice!

– Svo bogatstvo ovog sveta je manje nego što zaslužuješ, tvoje prijateljstvo je neprocenjivo! Srećan ti Osmi mart!

Ukoliko pripremate poklon za svoju sestru, izaberite čestitku sa ovog spiska:

– Odrastanje sa tobom je najlepša avantura mog života. Volim te i nadam se da ću celog života deliti avanture sa tobom. Srećan Osmi mart!

– Jedna drugoj smo uvek podrška bile za ostvarenje svega onoga o čemu smo snile. Hvala ti za svaki podstrek iz dana u dan, neka si srećna i vesela i neka ti se ostvari svaki san. Srećan 8. mart. 

– Hvala ti što si uvek tu da me podigneš kad padnem, nakon što završiš sa smejanjem. Srećan Osmi mart, sestro!

– Hvala ti što uvek možeš navući osmeh na moje lice, ti si moje najveće blago. Srećan ti Osmi mart!

Čokoladne poslastice u obliku malih miševa u kutiji

Čestitajte 8. mart na tradicionalan način – uz čestitku poklonite i slatko iznenađenje

Kada dođe Osmi mart čestitke su neizostavni deo iznenađenja koje pripremamo. Međutim, koliko god lepa i dirljiva vaša čestitka bila, umesto da samo pošaljemo poruku u kojoj ćemo je ispisati, mnogo je lepše kada čestitku uručimo uživo, a uz nju poklonimo i mali znak pažnje.

Baš je zato i nastala tradicija poklanjanja cveća i bombonjera na Dan žena. Danas se, ipak, sve više polaže na kreativnosti, pa umesto uz klasičan buketa cveća i već viđeno pakovanje bombonjera, vaša čestitka za Osmi mart može se naći na originalnoj poslastici iz naše ponude!

Naime, osim što prilikom odabira slatkog iznenađenja iz našeg asortimana možete izabrati izgled i boju pakovanja, Slatkoteka vam nudi mogućnost da na poslastici po vašem izboru ispišete svoju čestitku za dragu osobu.

Naši najpopularniji prozvodi sa personalizovanom čestitkom jesu krofne sa natpisom, torte sa čekićem i srce iznenađenja, ali osim njih tu su i drugi proizvodi koji nude ovu mogućnost ‒ na vama je samo da izaberete onaj koji vam se najviše dopada!

Kratke čestitke za 8. mart koje možete ispisati na poklonima iz Slatkoteke

Kada ste odabrali proizvod po svom ukusu, potrebno je odlučiti se i za poruku koja će na njemu biti ispisana. Poruke za Osmi mart generalno mogu biti poprilično duge, ali kada čestitku ispisujete na poslastici, ona mora biti kratka i efektna. Zato smo za vas pripremili još nekoliko ideja:

 • Tvoj osmeh je lepši od svih zvezda na nebu.
 • Svaki tvoj osmeh za mene je najlepši dar.
 • Ti si moje najveće blago. Srećan ti Dan žena!
 • Volim te više nego što slutiš! Srećan 8. mart!
 • Tvoji poljupci zauvek su ostavili trag na mojoj duši.  
 • Hvala ti što sam zaslužio tvoju ljubav. Srećan 8. mart!
 • Tvoja ljubav je neprocenjiva. Srećan ti Dan žena!
 • Tvoju ljubav ne mogu i ne želim ničim zameniti.
 • Tvoja ljubav je vrednija od svog zlata na svetu.
 • Hvala ti što si u mom životu. Srećan ti Dan žena!
 • Slavim što te imam u svom životu. Srećan 8. mart!
 • Hvala ti što si uvek tu. Srećan 8. mart!
 • Hvala ti što postojiš. Srećan 8. mart!
 • Hvala ti na svemu što činiš za mene. Srećan ti Dan žena!

Odaberite neku od čestitki sa našeg spiska, pronađite idealnu poslasticu za dragu osobu, a za ostalo ćemo se mi pobrinuti!

Uz naše slatke zalogaje i lepe čestitke možete biti sigurni da ćete na ovaj Osmi mart obradovati svaku ženu do koje vam je stalo. Slatkoteka je tu da vam pomogne da svojim damama priredite najslađe iznenađenje u životu!