Secret Santa pokloni

Secret Santa pokloni su američka novogodišnja tradicija koja se odomaćila i na našim prostorima!

Verujemo da vam je poznata ona slatka muka da svake godine pokušate da nadmašite sebe i poklonite autentičan paketić koji će oslikati sve tople reči, emocije i čestitke.

Igra Secret Santa je stoga idealna prilika da ispoljite maštu i uposlite kreativnost!

S tim na umu, ukoliko još uvek niste inspirisani novogodišnjom čarolijom, Slatkoteka je za vas pripremila listu sa originalnim poklonima koji će zasigurno oduševiti dragu osobu!

Secret Santa pokloni igra

Kako se igra Secret Santa?

Igra Secret Santa ili Tajni Deda Mraz predstavlja zapadnjačku tradiciju i vezuje se za ime filantropa, Lari Din Stjuarta.

Naime, on je došao na ideju da daje misteriozne poklone tokom praznične sezone, pa je anonimno donirao novčanice od 100 dolara građanima Kanzasa. Inspirisani i zasenjeni ovim gestom, stanovnici Sjedinjenih Američkih Država su odlučili da usvoje praksu i osnuju popularnu igru.

Pravila Secret Santa igre su vrlo jednostavna.

Potrebno je da svako od učesnika (nevažan je broj dokle god je paran) ispiše svoje ime na parčetu papira, a potom da taj papirić presavije i ubaci u činiju/kutiju. Vrlo je važno da svi učesnici budu prisutni, pa bi bilo zgodno da se unapred dogovorite za termin okupljanja.

Nakon toga počinje izvlačenje!

Svako će izvući jednu osobu kojoj je potrebno da kupi novogodišnji poklon, a da pritom ne otkrije nikome ko je ta osoba. I u toj misteriji leži čar – vi ste izvučenoj osobi Tajni Deda Mraz, tj. Secret Santa.

Ova novogodišnja enigma traje sve do dana razmene poklona, kada ćete svečano otkriti koga ste izvukli i ujedno dodeliti vaš poklon za Novu godinu i čestitku za Novu godinu!

Praline Slatkoteka

Secret Santa pokloni za kolege – pokrenite prazničnu euforiju slatkim gestom

Koleginice i kolege bespogovorno zauzimaju posebno mesto u našim životima – sa njima delite trećinu vremena, poslovne frustracije i vaše aspiracije.

Stoga je i samo prikladno da im posebno osmišljenim poklonom ukažete poštovanje i zahvalnost što svakodnevno “trpe” vaša jadikovanja.

Šalu na stranu, Secret Santa zaista jeste savršena prilika da sažmete sve najlepše želje u jedan kreativan paketić – a ima li išta kreativnije od personalizovanih poslastica?

Zasenite vašeg izabranika i ceo radni kolektiv našom selekcijom poklona za kolege.

#1 Praline

Možete se odlučiti za praline ispunjene neodoljivim voćnim ili nugat kremom, u elegantnom pakovanju – idealan izbor, jer se nalaze na granici dovoljno ozbiljnih, ali su u isti mah i kreativnih poklona, te ukazuju na činjenicu da ste zaista potrudili oko njihovog izbora.

Predlažemo i da ovaj slatki gest upotpunite jestivom čestitkom. Ona je skorašnja inovacija u svetu poslastičarstva jer vam daje slobodu da napišete srdačnu posvetu ili pak da izradite omiljenu fotografiju.

#2 Krofne

Ukoliko prethodni izbor zvuči previše formalno, preporučujemo vam da razmotrite tradicionalne krofnejer sa klasikom ne možete pogrešiti.

Bilo da vaša osoba preferira raskošnu belu čokoladu sa bobičastim punjenjem, neodoljivu mlečnu uparenu sa omiljenim slatkišom, ili aromatičnu crnu posutu orašatim plodovima, kod nas ćete pronaći sve što ste zamislili.

#3 Brauni

Ako je vaš izabranik pravi sladokusac, prelistajte naš asortiman i izaberite raskošne braunije sa punjenjem po izboru – potreban je samo jedan zalogaj kako bi se probudila novogodišnja magija.

Možete se odlučiti za neodoljive mini braunije na štapiću ili one u premium pakovanju koje uključuje metalnu kutiju sa skrivenom porukom.

 

Secret Santa ideje za poklone porodici – nostalgija u novogodišnjoj čarapi

Secrat Santa je savršen izgovor da konačno okupite sve članove porodice – užurbana svakodnevnica i karijera nam ne dozvoljavaju da redovno viđamo roditelje, braću i sestre, a ova simpatična igra može biti povod sastajanja.

#1 Video kompilacija najlepših porodičnih doživljaja

Do sada je poznato da se svi mahinalno raspilavimo na prizor okačenih novogodišnjih čarapa i okićene jelke. Stoga vam savetujemo da prizor učinite još emotivnijim tako što ćete pokloniti video kompilaciju najdražih porodičnih događaja.

Ovaj poklon za familiju je zaista jedinstvena prilika da napravite digitalni zapis koji će prikazati vaše najlepše trenutke, a sigurni smo i da će pokrenuti lavinu osećanja kod prisutnih.

Video kompilacija može biti komična, uz pratnju omiljene muzike koju ste pevali na zajedničkim putovanjima, zimovanjima i letovanjima.

#2 Muzička kompilacija – probudite praznični duh

Naravno, ne morate se ograničiti isključivo na video materijal, već možete napraviti i kompilaciju omiljene muzike – prelistajte stare albume i sastavite plejlistu koja će dodirnuti celu familiju.

I sami znate da muzika ima tu veštinu da nas baci u daleku prošlost, pa zašto ne biste iskoristili tu čaroliju i oblikavali je u kompaktan CD ili USB? Na taj način će osoba imati vaš poklon gde god da pođe.

#3 Album za slike unutar torte iznenađenja

Najzad, možete i izraditi album za slike. Idiom “slika vredi hiljadu reči” ovde zaista dobija na značaju, a uvereni smo i da će se vaš član porodice raznežiti gestom.

Vaš iznenađenja poklon možete upariti sa našom tortom sa čekićemona je praktično torta unutar torte, a složićete se da ne postoji bolja verzija ovog kolača.

Njena draž se ogleda u tome što poseduje unutrašnje udubljenje koje je ispunjeno slatkišima i čokoladicama. Kako biste do njih došli, potrebno je da razbijete čokoladnu glazuru dekorativnim čekićem. Glazura može imati ispisanu personalizovanu poruku ili citat iz omiljenog filma, serije ili knjige.

U dogovoru sa vama, možemo smestiti vaš USB sa muzičkom ili video kompilacijom u samu tortu i tako napraviti zaista originalan Secret Santa paketić.

Poklon tajni Deda Mraz

Secret Santa pokloni – ideje za razmenu paketića sa prijateljima

Prijateljstvo je, poput umetnosti, jedno od najvećih životnih dragocenosti, pa šta mislite o tome da poklonite upravo to – umetnost za umetnost.

Tačnije, kako vam se čini ideja da vašem drugu ili drugarici poklonite vaučer za čas kreativne radionice?

To može biti čas bilo koje vrste umetnosti – plesa, vajanja, crtanja, slikanja, maketarstva. U prevodu, sve što će nadahnuti vašeg prijatelja i omogućiti mu da se kreativno izrazi.

Poklon za druga treba biti sentimentalan, dragocen i originalan, a to je upravo ono što ovaj dar predstavlja. S tim u vezi, vaučer možete upakovati uz našu poklon kutiju sa slatkišima.

Novogodišnji vilenjak nam je šapnuo da ovaj aranžman nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Nadamo se da vam je ovaj blog tekst bio koristan, koliko i zanimljiv, te da smo uspeli da rasplamasamo novogdišnji duh u vama, i podstaknemo vas da se i sami odvažite i osmislite unikatan poklon.

Ukoliko želite da slatkim delikatesima doprinesete prazničnom raspoloženju na novogodišnjoj žurci ili da upotpunite vaš poklon, kontaktirajte nas ili nas posetite na dobro poznatim lokacijama.

Spremni smo da upotpunimo vaš događaj neodoljivim poslasticama, te vas čekamo u Bulevaru kralja Aleksandra 52, kao i u Višnjićevoj 5 u Beogradu!