Glazura krofne bi se mogla uvrstiti u red najbitnijih segmenata u pripremi ove poslastice. Dobro napravljen čokoladni preliv uz dodatak specifičnih sastojaka jeste ono što krofne izdvaja iz opširne ponude slatkiša, a kako je upravo glazura za krofne prvo što vidimo i okusimo na njima, usudićemo se da joj pripišemo najveću važnost u nastajanju kvalitetnih, krofnastih proizvoda.

Ono što je “šlag na torti” za tradicionalne poslastice, to je glazura za krofne u njihovom modernom i inovativnom ruhu. Kako su mirisi i ukusi iz bakine kuhinje vrlo specifično obogaćeni raznovrsnim prelivima, šarenim mrvicama i čokoladnim ukusima, posvetili smo im par redova iz kojih ćete saznati sve o najlepšim glazurama koje sigurno obožavate.

U čemu je tajna kvalitetne glazure za krofne?

Glazura je tanak sloj preliven preko poslastice čija je svrha pružanje finalnog sjaja i naglašavanje ukusa krofne, ili bilo kog glaziranog proizvoda. S obzirom na to da je reč o vrlo tankom sloju čokolade, on mora biti pažljivo spremljen uz vrlo kontrolisano dodavanje sastojaka i pažljivo mešanje prilikom kuvanja. Zbog toga priprema svake glazure zahteve vešte ruke slatkoljubaca, koji tačno znaju kako da postignu prefinjen sjaj kojim nas krofne osvajaju već na prvi pogled.

Veličanstvena glazura od čokolade – kraljica dobrih ukusa

Čokolada. Znate li osobu koja je ne voli? Ne znamo ni mi. Poslastice 21. veka nose sa sobom najrazličitije ukuse, mirise i izglede, ali čokoladi se uvek vraćamo kao neprevaziđenom klasiku bez koga nema dobre torte, kolača, a ni krofne. To potvrđuju i vešti majstori iz najpoznatije prodavnice krofni u Srbiji,  iz čijih redova najrazličitijih krofni najbrže odlaze one sa čokoladnim prelivom.

Glazura od čokolade je tako postala must have dodatak u pripremi krofni za poneti, ali i neizostavan deo rođendanskih proslava, godišnjica i svih lepih trenutaka koji zaslužuju bogate i slatke ukuse.

Originalna glazura za krofne u duhu Slatkoteke

Slatkotekini proizvodi se sa razlogom izdvajaju kao omiljena poslastica na rođendanima i raznim drugim proslavama, a osim dobrog ukusa, krivac za to je i kvalitetna glazura za krofne koja prija svim čulima.

Originalna Slatkotekina glazura je sve, samo ne obična, s obzirom na mnoštvo šarenih mrvica, zvezdica, voćkica i drugih slatkih dodaka koji krofnu čine idealnom poslasticom. Osim što je ukusna, ovakva glazura za krofne je vrlo fotogenična, pa ne treba da čudi što su brojne slavljeničke torte zamenjene ničim drugim, do bogato glaziranim krofnama koje ostavljaju bez daha.

Sve što se zna o receptu fenomenalne glazure je da sadrži najkvalitetnije sastojke na čijoj se upotrebi ne štedi, dok tajna sočnog ukusa ostaje pažljivo čuvana u popularnim Slatkotekinim lokalima.

Predlog najlepše glaziranih krofni za poklon ili lični užitak

Za svaku vašu nedoumicu, Slatkoteka ima jedno simbolično rešenje, pa ukoliko ne znate čime da se zasladite tokom pauze na poslu ili još uvek niste odlučili čime ćete obradovati dragu osobu, odgovor u oba slučaja leži u kreativno glaziranim krofnama.

#1 Krofna Toblerofna

Dok ceo svet veruje u okrugle krofne, vi poručite jednu zvezdanog oblika. Glazura krofne Toblerofne podrazumeva preliv od bele čokolade posut karamelizovanim kikirikijem i jedno parče Toblerone u slano-slatkoj karameli.

#2 Krofna Duga – parče neba za pojesti

Krofna Duga je prelivena plavom, čokoladnom glazurom iz koje izranja gumena šećerna duga sa svim svojim bojama. U ovu krofnu su stali čak i beli kinder oblaci posuti šećernim mrvicama, pa više nema razloga da dragoj osobi zaista ne poklonite nebo, i tako joj pokažete koliko vam u stvari znači.

#3 Krofna sreće

Zaboravili smo da napomenemo da glazura za krofne osim od čokolade, može biti napravljena i od sreće. Ova glazura krofne poseduje neodoljivu kombinaciju čokolade, jagode i kremastog kindera u kome je smešten pravi kolačić sreće, a ovakva krofna će vam doneti i jednu posebnu poruku.

Ukoliko to nije bio slučaj na početku ovog teksta, verujemo da ste sada već saglasni sa nama u oceni važnosti glazura za krofne. Bilo da je u pitanju glazura od čokolade ili neke druge namirnice, ona je neizostavan deo kvalitetne poslastice koja će vas osvojiti i izgledom i ukusom, pa kada poželite nešto ukusno i lepo glazirano, svratite na adresu koja uvek obećava originalno prelivenu krofnu.