Ljubavni par drži dva srca u rukama

Odlazak na prvi sastanak je uzbudljiv i zabavan, ali budimo iskreni – istovremeno može biti neprijatan i zastrašujuć. 

Želite da sve prođe u najboljem redu, ali šta ako iscrpite teme za razgovor i nastupi neprijatna tišina? 

Imamo dobru vest, niste jedini! 

Trema pred prvi izlazak je potpuno normalna stvar i nikome nije svejedno, želeo on to da prizna ili ne, pogotovo ako drugu osobu ne poznajete i ugovorili ste ljubavni sastanak online.

Iz tog razloga, pripremili smo vam nekoliko dejting saveta koji vam mogu pomoći da smanjite napetost i probijete led na prvom sastanku. Nastavite sa čitanjem i primenite naše savete i imaćete nezaboravan ljubavni sastanak!

Prvi sastanak – gde ići i šta raditi na prvom dejtu?

Lokacija prvog sastanka u velikoj meri utiče  na samu atmosferu na sastanku, da li će vam biti neprijatno ili ćete biti opušteni. Zato treba razmišljati o svemu i pažljivo birati lokaciju.

Izbegavajte ozbiljna mesta

Otmena mesta, kao što su popularni ili novootvoreni kafić i restoran u gradu, možda jesu privlačni za posetu, međutim trebalo bi da ih izbegavate kada je prvi dejt u pitanju. Ovakva mesta mogu dodatno povećati pritisak i ostaviti pogrešan utisak drugoj osobi.

Ukoliko ste odabrali suviše otmen restoran, ona može pomisliti da ćete uvek očekivati da izlazite na takva mesta. Sa druge strane, na ovakvim mestima vam neće biti prijatno i nećete moći u potpunosti da se opustite i budete onakvi kakvi ste zaista

Najbolji prvi dejtovi se održavaju u prostoru koji pruža udobnost i razgovor. Zato je mnogo bolje otići na neko intimnije i toplije mesto, na kom će oboma biti prijatnije i moći ćete da se ponašate prirodnije i slobodnije. Nakon toga možete dodatno zasladiti vaš ljubavni sastanak slatkim zadovoljstvom i otići na krofne

Slatkoteka 4 krofne u kutiji

Bioskop ipak nije najbolja ideja 

Iako je bioskop standardno mesto za dejt, ipak nije najbolja opcija za prvi ljubavni sastanak. Cilj prvog sastanka je da bolje upoznate drugu osobu, a to je poprilično nemoguće učiniti u bioskopu. 

Čak iako nakon bioskopa idete na piće, tada ćete najviše pričati o filmu i nećete se zbližiti. Iz tog razloga, predlažemo vam da bioskop ipak ostavite za drugi, treći ili neki sledeći dejt.

Zanimljiva aktivnost – izaberite nesvakidašnju lokaciju za prvi sastanak

Budite kreativni i originalni i izaberite lokaciju za prvi sastanak na kojoj ćete se oboje zabaviti.

Kada ste poslednji put bili u Zoološkom vrtu?

To može biti sjajna destinacija za prvi ljubavni sastanak, koja će biti zanimljivija i zabavnija od klasične šetnje gradom ili parkom. Osim što ćete videti brojne životinje koje niste videli od kad ste bili mali, tokom šetnje ćete razgovarati i bolje upoznati vašu osobu. Šetnju možete zasladiti ljubavnim pralinama božanstvenog ukusa.

Mini brauni u obliku srca

Takođe zanimljive ideje za prvi sastanak su i klizanje, kuglanje ili bilijar. Ovde, osim što ćete se zabaviti, nećete biti pod pritiskom i neće biti neprijatne tišine koje se toliko bojite. Ukoliko niste dobri u ovim aktivnostima, nemate potrebu da brinete. Cilj nije da se pokažete, nego da se zabavite i uživate u vašem prvom sastanku.

Ukoliko želite da iznenadite vašeg potencijalnog partnera poklon za prvi dejt je pravi način da to uradite! Poklon za dečka ili devojku će izazvati njihovo oduševljenje i pokazati im vaš trud i želju da provedete vreme zajedno i bolje ih upoznate.

Dodatni saveti za prvi dejt – kako se ponašati i o čemu pričati?

Najvažniji deo sastanka je razgovor kojim ćete bolje upoznati osobu i izgraditi privlačnost i hemiju sa njom.

Da li su pokloni prikladni za prvi dejt?

Poklon za prvi dejt može biti lep gest, ali ga morate izabrati pažljivo. Preskupi ili neprikladni pokloni neće preneti poruku i verovatno će imati suprotan efekat od onog koji ste želeli. Mali znak pažnje kao što je cveće ili slatkiš je sasvim dovoljan da pokaže osobi da ste mislili na nju  da vam je vaš sastanak bitan. 

Nije mit da čokolada utiče na stvaranje seratonina – hormona sreće. Zašto onda ne bi započeli vaš sastanak na pravi način? 

Slatkoteka vam nudi veliki izbor slatkih poklona koji možete odabrati za prvi sastanak koji će oduševiti vašu osobu i pokazati joj da vam je vaš dejt važan. 

Poklonite joj šarene ljubavne praline, mini praline ili mini brauni u obliku srca i pronađite put do njenog srca. Ukoliko znate da je ljubitelj krofni, pravi poklon za vašu osobu je Laver krofnu u obliku srca koja, osim što je dizajnirana sa posebnom pažnjom, je i pravo čokoladno zadovoljstvo.

Pre vašeg dejta možete posetiti neku od Slatkoteka prodavnica i odabrati savršen ljubavni slatkiš, ili ga možete naručiti online i na najslađi način “probiti led” na prvom sastanku.

Mini čokoladne praline u obliku srca

Šta ne treba raditi na prvom ljubavnom sastanku?

Kako bi se predstavili u najboljem svetlu, postoje određene stvari koje ne treba da radite i teme koje treba da izbegavate. Prvo što ne smete da uradite to je da zakasnite na sastanak. Kašnjenje od 5 minuta zbog gužve u prevozu je dozvoljeno, ali sve više od toga je nepoštovanje prema toj osobi i ona će imati utisak da je ne cenite.

Nemojte pričati o prethodnim ljubavima i propalim sastancima. Niko ne voli da sluša takve priče na prvom dejtu. Vašeg partnera zanimate vi i želi da sazna što više informacija o vama, a ne o vašim prethodnim ljubavnim vezama.

Takođe, nemojte stalno gledati u telefon. Osim što je nepristojno, vaš partner će steći utisak da vam nije zanimljivo i da jedva čekate da se sastanak završi – a to svakako nije dobar scenario. Ostavite telefon, psovetite pažnju vašem sastanku i iskoristite vaše zajedničko vreme.

Koje je poželjno ponašanje na sastancima?

Glavno i najvažnije pravilo kako bi vaš sastanak uspeo je da budete opušteni i prirodni – budite ono što jeste! Želja da se nekome dopadnete, ukoliko to nije prirodnim ponašanjem, nije dobra ideja. Ne razmišljajte o onome što treba da kažete kako bi se nekome svideli, već budite otvoreni i iskreni, a vaša osoba će to umeti da ceni.

Postavljajte pitanja i interesujte se njegov život, hobije, životne ciljeve, interesovanja, ali nemojte da preterate u tome, jer ste na ljubavnom sastanku, a ne na intervjuu za posao. Razgovor treba da bude obostran – saznajte informacije o vašoj osobi, ali i dopustite da ona sazna nešto i o vama.

Sasvim je u redu ukoliko poželite da date po neki kompliment vašoj osobi. Vaše reči će joj prijati i pokazati vaše interesovanje.

Nadamo se da smo vam ovim tekstom i savetima pomogli da probijete led i prebrodite krize karakteristične za prve sastanke. Iako trema i uzbuđenje sprečavaju da se opustite, zapamtite samo jedno – što više uspete u tome, vaš ljubavni sastanak će biti uspešniji!