Pokloni za rođenje deteta, odnosno pokloni za babine su pravi izazov za odabir!

Danas je česta pojava da se članovi porodice ili prijatelji ,,takmiče” ko će pokloniti bolji poklon za babine jer svi žele da fasciniraju svojim odabirom.

Znate i sami da rođenje deteta predstavlja jedan od najvažnijih i najsrećnijih događaja za porodicu, ali i veliki materijalni izdatak. Olakšajte im poklonima za koje znate da su uvek dobrodošli. U pitanju su pokloni za babine kao što su hrana, kozmetika za bebu ili pelene. Takođe ih možete i jednostavno pitati šta je ono što im je najpotrebnije.

Slatkoteka je vaša omiljena destinacija za kupovinu poklona za različite prilike, pa i za rođenje deteta i babine. Ideje za slatke i upečatljive poklone, uz koje ćete oduševiti sve novopečene roditelje, dajemo vam u nastavku teksta!

Torta

Pokloni za babine – šta su uopšte “babine” i kako odabrati najbolji poklon?

Babine ili babinje, u srpskoj tradiciji predstavljaju period od četrdeset dana nakon rođenja deteta. Običaj babine je poznat po tome što nakon tih četrdeset dana, rodbina i svi bliski prijatelji dolaze u posetu mami i bebi sa posebnim darovima.

Verovalo se da u tom periodu bebu treba čuvati od ,,zlih duhova”, a to je takođe bio i period kada se mama i beba intezivno zbližavaju, te je važno da provode što više vremena zajedno i u miru kako bi se oporavile.

Po završetku perioda babina u kuću porodilje bi se u prošlosti donosio poklon za rođenje deteta u vidu kompletnog ručka i svega onog što bi novopečena majka trebalo da ponudi gostima.

Na taj način se majci koja je tek u fazi navikavanja na svoj novi život mnogo pomagalo jer nije morala da brine o posluživanju gostiju. Žene koje bi dolazile na babine donosile su hleb, meze, sir, pečeno pile, salatu, kolače, kao i piće, te je majka mogla da predahne i uživa sa svojom bebom.

Ukoliko i vi uskoro treba da odete na babine ali ne znate koji poklon za rođenje deteta je prigodan pogledajte našu listu predloga.

Krofne

#1 Krofne kao poklon za babine – najslađi način da obradujete novopečenu mamu

Nema osobe koja se ne bi obradovala svežim i mekanim krofnama punim slatkog punjenja!

Verujemo da nećete pogrešiti ako u kuću u koju idete na babine odnesete poklon u vidu krofni. Možete se odlučiti za neki od Slatkoteka mikseva, izabrati omiljene ukuse bebinih roditelja ili uzeti slane krofne.

Da, dobro ste pročitali, slane krofne. One su dobar izbor za poklon za babine jer mogu biti sjajno predjelo, a čak i glavno jelo. Mama novorođenčeta će im se sigurno obradovati jer neće morati da brine o tome da li ima dovoljno hrane za goste.

#2 Pokloni za rođenje deteta u vidu torte – lešnik nutela, čoko-višnja ili neka druga

Torta predstavlja još jedan poklon za babine sa kojim se ne može pogrešiti.

Ukoliko odlučite da poklonite svojim prijateljima ili članovima porodice koji su upravo postali roditelji tortu – nećete pogrešiti.

U pitanju je slatki poklon za babine koji će izmamiti osmeh na licima svih prisutnih. Za još bolji utisak možete prilikom porudžbine zatražiti da na torti bude napisana čestitka ili ime bebe uz reči dobrodošao/la.

Svratite u Slatkoteku ili pogledajte naše torte online. Sigurni smo da ćete među njima pronaći savršen poklon za rođenje deteta!

Brauni

#3 Brauni na poklon – slatki mali zalogaji za dobrodošlicu bebe

Ukoliko ste u nedoumici šta pokloniti za babine predlažemo vam braune.

Brauni su idealan poklon za rođenje deteta jer su mali i praktični, te će roditeljima dobro doći da ih posluže gostima koji su došli da vide bebu uz kafu.

Izborom brauna iz naše ponude olakšaćete im taj dan, jer znate i sami da je imati goste zahtevno i samo po sebi, a kamoli kada je tu mala beba.

#4 Čokoladna saksija kao poklon za novopečenu mamu – originalni jestivi pokloni za babine

Ako ste želeli originalan poklon za prijateljicu koja se porodila ali niste imali ideju šta bi to moglo biti, ovo je znak!

U slučaju da idete kod mlade mame koja se skoro porodila, zlatna ruža u jestivoj saksiji je fantastičan način da je iznenadite.

Velika je verovatnoća da je od porođaja na ovamo već dobila i previše cveća, ali sigurni smo da ovakvu ružu još uvek nije!

 

#5 Poklon za rođenje deteta u vidu šampanjca iznenađenja – zaslužuje zdravicu

Složićete se da je rođenje deteta događaj koji se mora proslaviti, zar ne?

Nema boljeg načina da se to uradi nego uz šampanjac, ali čokoladni!

Ukoliko se odlučite za ovaj šampanjac iznenađenja iz Slatkoteka asortimana verujemo da će se svi prisutni oduševiti. Dobra stvar je što će uz njega bez problema moći da ,,nazdrave” i najmlađi ukućani kao i mama koja doji.

Čokoladna ruža

 

#6 Set kozmetike za bebe – pokloni za babine koji će oduševiti mame

Danas je dostupan veliki asortiman kvalitetne kozmetike za bebe.

Ukoliko želite da vaš poklon za babine bude nešto veoma praktično, pelene i kozmetika za bebe su dobar izbor.

Možete se odlučiti za set ili sami izabrati proizvode pa ih upakovati u lepu korpu ili kutiju. Ono što je važno kod ovakvog poklona je da birate proverene proizvođače i proizvode sa dugačkim rokom trajanja kako bi roditelji stigli da ih potroše.

 

#7 Pokloni u vidu bebi ringišpila ili vrteške – lep i koristan poklon za bebu

Znamo ko će se najviše oduševiti ovim poklonom!

Sve bebe uživaju dok se uspavljuju pomoću njih. Ringišpil ili vrteška iznad kreveca su sjajan poklon za babine.

U pitanju je praktična stvar koja će roditeljima sigurno biti potrebna i koju su verovatno planirali da kupe, te ćete im olakšati posao.

#8 Nakit za bebu – intiman i značajan poklon za babine sa dozom tradicije

Nekada se nakit poklanjao bebama kao zaštita protiv ,,zlih duhova”.

Danas je u pitanju dar koji obično poklanjaju bliski članovi porodice: bake, deke, tetke…

Možete se odlučiti za tradicionalni zlatni dukat koji se nekada davno stavljao bebi u krevetac pored glavice a kasnije nizao u nisku dukata za žensku decu. Možete kupiti i neku bebeću narukvicu, naušnice ili ogrlicu.

Takođe se možete odlučiti i za ozbiljniji komad nakita sa ugraviranom posvetom koji će roditelji čuvati i dati detetu kasnije, kada bude starije.

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli pri izboru savršenog poklona za babine, a ukoliko se još uvek dvoumite svratite u najbližu Slatkoteku i inspirišite se na licu mesta!