Prosidba je jedan od onih trenutaka u životu koje nikada ne zaboravljamo. Organizacija događaja koji dele dve osobe, obično je u rukama jedne, ili više njih ukoliko prijatelji priteknu u pomoć budućem mladoženji. Ovaj poseban zadak iziskuje kreativnost, pa nije retko da ideje za prosidbu u prvi mah izostanu. 

Na vašem putu do inspiracije zastali ste na pravu stanicu, jer su kreativnost i inovativne ideje nešto što sa ponosom negujemo. Zato smo odlučili da podelimo malo magije iz naše kreativne kuhinje, i da vam predložimo ideje za prosidbu koje će vašu izabranicu oboriti s nogu!

#1 Proslava posebnog datuma na još slađi način

Odaberite neki važan datum u vašoj vezi: bilo da je u pitanju dan kada ste se prvi put upoznali, izašli na sastanak, poljubili, ili neki drugi momenat koji je ostao upamćen. 

Bilo da imate ili nemate običaj da obeležavate taj dan, ovoga puta napravite istupak, i priredite svojoj izabranici jedno posebno iznenađenje, to može biti večera, izlazak ili neki drugi događaj nakon koga će uslediti jedna “slatka svečanost”. 

Prosidba na važan datum nije retkost, ali je možete učiniti potpuno posebnom!

Kako svaka proslava, pa i ona između dvoje ljudi, zaslužuje tortu, mi vam predlažemo da odaberete posebnu tortu iznenađenja na kojoj možete napisati željenu poruku.

Kada vaša buduća supruga zlatnim čekićem slomi finu čokoladnu površinu, unutra će vas sačekati čokoladne jagode i druge poslastice, koje će zasladiti ovaj poseban trenutak u vašem životu. 

Ono po čemu se ova torta izdvaja je činjenica da se, osim poslastica, u njenu unutrašnjost može staviti i sam verenički prsten, pa će na taj način iznenađenje biti još veće. Dakle, poslastica će sve reći, a vaše će biti samo da hrabro sačekate odgovor!

#2 Postavite pitanje na neodoljivim poslasticama

Ako se pitate kako originalno zaprositi devojku, odgovorićemo vam kako da na neodoljivo sladak način postavite sudbonosno pitanje, i potpuno je oborite s nogu svojom spontanošću i originalnošću.

Naime, predlažemo vam da odaberete naše pakovanje od 6 krofni, tako da na svakoj krofni bude ispisano po slovo koje će formirati sledeći tekst: “Reci da”. Šest krofni za šest slova koje će vrtoglavo promeniti vašu budućnost. 

Ideje za prosidbu koje kombinuju spontanost i kreativnost uvek dobro prolaze, a ovakva prosidba je sjajan primer kako možete da oduševite svoju izabranicu potpuno neočekivano!

Najbolja stvar kod ovog predloga jeste upravo mogućnost improvizacije, i činjenica da vašu izabranicu možete zaista iznenaditi jer su male šanse da pomisli da kutija neodoljivih krofni krije tako važno pitanje. 

Takođe možete izabrati romantičnu tortu u obliku srca, koja je ispunjena njenim omiljenim slatkim ukusama, a na kojoj je čokoladnim slovima ispisano “Udaj se za mene”. Odgovor će sigurno biti još slađi!

#3 Iskoristite čaroliju praznika za magičnu prosidbu 

Kada je u pitanju prosidba ideje posebno naviru u prazničnom periodu, kada se čarolija oseća u vazduhu. Iskoristite ovu posebnu energiju da kreirate još jedan momenat koji ćete kasnije obeležavati. 

Savetujemo da izbegnete samu novogodišnju noć, ukoliko znate da vaša izabranica nije ljubitelj klišea, i da ceni originalnost. Drugi razlog je taj što ona može očekivati da to uradite baš u toj noći, te neće biti potpuno iznenađenje. 

Odlična vest je da praznični period daje dovoljno prostora da izaberete datum i smislite kako originalno zaprositi devojku, i da postoje praznični datumi poput 8. marta i Dana zaljubljenih kada takođe možete zatražiti ruku vaše izabranice.

Praznici su dobar izbor trenutka za prosidbu, zato što su dobar izgovor za romantično putovanje, na kome vašu izabranicu može sačekati posebno iznenađenje.

Prosidba u planinskoj kućici

Mi vam predlažemo da organizujete praznično vikend putovanje i odaberete neku ušuškanu planinsku kućicu, koja odiše romantikom. Ovakav kutak je sam po sebi čaroban, ali ga vi možete oplemeniti dodatnom dekoracijom u skladu sa praznikom.

Zatim pripremite “praznični” poklon koji će zapravo biti način da zaprosite svoju devojku. Mi predlažemo da odaberete naše čokoladno srce upakovano u neodoljivo kutiju. U istu ovu kutiju možete staviti i jednu malu u kojoj će se nalaziti prsten. 

Vaša devojka će se oduševiti ovim slatkim poklonom, a tek kada ga bude otvorila i pogledala malo bolje, otkriće kakvo iznenađenje se zapravo krije u njemu.

Romantična planinska kućica je odličan izbor tokom cele godine, ali savetujemo da za poseban ambijent izaberete snežni period!

verenicki prsten u slatkoteka tortama izennadjenja

#4 Prosidba inspirisana lepotom prirode 

Imamo sjajan predlog za sve one koji žele da zaprose damu koja istinski uživa u prirodi! 

Kada su u pitanju originalne prosidbe ideje koje će oboriti s nogu istinske ljubitelje prirode odnose se na različite vrste aktivnosti na otvorenom.

Tako možete prirediti zabavu na otvorenom, i okupiti sve zajedinčke prijatelje. Oni vam takođe mogu pomoći da kreirate divan ambijent u prirodi. 

Izaberite neku pristupačnu lokaciju na otvorenom (i vremenski i logistički), kreirajte jedinstveni kutak inspirisan prirodom i zadužite nekog od vaših prijatelja da ovuda prošeta sa vašom budućom suprugom. 

Naš predlog posebnog poklona za ovu priliku, koji je elegantan kao i prsten za vašu izabranicu, jeste sirova torta, sa savršenom prirodnom dekoracijom. Ova poslastica će se u potpunosti uklopiti u ambijent koji ste kreirali i zasladiti početak nove životne etape.

Piknik iznenađenja – romantična i neobična prosidba 

Ukoliko biste ipak želeli da trenutak kada ćete zaprositi svoju izabranicu bude intiman, možete preskočiti žurku iznenađenja, i fokusirati se na ideje za prosidbu koje podrazumevaju samo vas dvoje. 

Naš predlog je da organizujete predivan piknik u prirodi. Odaberite neku lokaciju, može biti i u vašem gradu, ali i van njegovih granica. Posebno je sjajno ukoliko ste se upoznali na nekoj prirodnoj lokaciji!

Kako bi se ovaj događaj dodatno izdvojio, uključite i naš piknik mix, u kome se nalazi kombinacija krofni, kronata, jagoda u čokoladi i čokoladica. Uz ovu stilizovanu poslasticu, nezaobilazan je i šampanjac, koji ćete otvoriti kada čujete sudobnosno “da”!

Izaberite neki lep prolećni ili letnji dan, organizujte romantični piknik koji je sam po sebi neobičan i upečatljiv, i pustite da se magija odvija. 

#5 Dodir luksuza za jedinstvenu prosidbu

Dame uživaju i u sitnim zadovoljstvima ali i u krupnim gestovima koji se pamte. Ako želite da vaša prosidba bude zapamćena kao jedan od najspektakularnijih događaja u zajedničkom životu, onda vam predlažemo nešto luksuznije iznenađenje. 

Za ovu priliku uvek je odlična ideja da iznajmite brodić kojim ćete krstariti na reci. Ovde možete prirediti zaista fenomenalnu prosidbu, koja u dogovoru sa zaposlenima može biti propraćena i vatrometom, ali i sjajnom hranom. 

Kada je reč o dezertu, tu smo da pomognemo, a naš predlog je fenomenalni nugat cheescake ukrašen Ferrero Rocher kuglicama. 

Verujemo da ćete neki od ovih predloga moći da realizujete uz dodatak ličnog pečata, jer baš kao i za bilo koje iznenađenje, autentičnost je ono što nema cenu i zasigurno prolazi!